Over ons

Partner in energiezuinig bouwen.

Energetisch werken? Daar krijgen wij pas energie van.

Al sinds 2013 wil Rolus Bouwconsult u ontzorgen. Wij denken en werken actief met u samen: we zijn meer dan zomaar een bouwkundig studiebureau of bouwadviseur. Bij ons zet u dan ook in op bouw die u energie heeft, advies waarvan u de impact blijft voelen en een langetermijnpartner waarop u kunt bouwen.

Gezond evenwicht tussen architectuur en financiële draagkracht

Het liefst van al willen we samen met u plannen: we leren graag u en uw wensen kennen, helpen u om efficiënte keuzes te maken, en zetten in op een gezond evenwicht tussen uw architectuur en financiële draagkracht. Duurzaamheid hoeft namelijk niet ten koste van uw budget en comfort te komen, in tegendeel: vanaf de eerste stap van uw bouwproces denken we met u mee aan oplossingen op maat. Door onze jarenlange expertise en doorgedreven ondersteuning kunt u steeds rekenen op advies dat niet alleen realistisch en pragmatisch is, maar ook efficiënt en energetisch.

Wij zetten daarbij in op energetische optimalisatie die blijft renderen. We willen nu de gebouwen zetten die over 20 jaar nog steeds meedraaien en denken daarvoor niet alleen aan de keuze van de materialen, maar ook aan de levensloop ervan. Voldoet een gebouw ooit niet meer aan de vereisten, dan kan er minstens snel geswitcht worden. Op die manier creëren we samen een nalatenschap waarvan zowel u als de toekomstige generaties kunnen genieten.

Rolus, dat zijn Bram en Ilse.

Een dromer met een diploma bouwkundig ingenieur, een echte wereldverbeteraar, dat is Bram. Als expert in energie combineert hij een realistische mindset met de geest van een analist en het oog voor details van een perfectionist. Koken, muziek, lopen en genieten van de natuur: daar krijgt Bram energie van.

Als EPB-goeroe of als mamaIlse zet haar energie steeds volledig in. Voor input die to the point is, bent u bij deze realist aan het juiste adres. Een echt werkpaard, maar dan wel eentje die niet vergeet dat u, zowel bij het bouwen als in het leven, genieten niet uit het oog mag verliezen.

Een gezond evenwicht tussen uw architectuur en financiële draagkracht is ons streefdoel!
  • “Onze ervaring voor de EPB studie van onze eigen woning met Rolus Bouwconsult was (net zoals met alle projecten met hen) zeer positief. De gedetailleerde begeleiding in alle stappen van het proces stellen we zeer sterk op prijs. De combinatie met veiligheidscoördinatie, ventilatie-verslaggeving en de blowerdoortest evenzeer. Doe zo verder!”
    M. Van Halewyck – 2021

Een betere manier van verslaggeving?

Dat u Rolus Bouwconsult verder wil ontdekken, geeft ons alvast energie. We beloven u graag een straight forward aanpak, aanstekelijke gedrevenheid en vernieuwende inzichten.