Energieadvies

Voor nieuwbouw & renovatie.

Waar verliest uw woning de meeste warmte? Is uw gebouw geschikt om een warmtepomp te installeren? Hoe kunt u uw stookkosten verlagen en uw wooncomfort verbeteren? Rolus Bouwconsult staat voor u klaar met energieadvies dat precies inspeelt op wat u écht nodig heeft.

Rolus Bouwconsult als uw adviseur?

Wij kiezen voor energetische optimalisatie die blijft renderen. U wilt uw stookkosten verlagen en het wooncomfort verbeteren? Of wilt u weten wat er voor uw woning of appartement mogelijk is op energetisch vlak? Uw EPC optimaliseren tot een A-label ? Met een volledige screening van de huidige toestand van uw locatie creëren we een uitgebreid energieadvies op maat van uw project.

Daarbij zetten we onze theoretische én praktische ervaring om in duidelijke tips die voor u onmiddellijk een verschil zullen maken. Met quick wins die elk een individuele impact hebben op uw stookkosten. En ook op technisch vlak geven we u graag meer inzicht in uw mogelijkheden.

Bent u klaar om uw energie nog slimmer in te zetten? Neem dan vandaag nog contact op met Rolus Bouwconsult!

EPB-verslaggeving

Een energetische baksteen in de maag, maar liever geen luchtkastelen bouwen? Dan bent u bij ons als particulier, aannemer, bouwpromotor of architect aan het juiste adres.

Meer

Ventilatieverslaggeving

Investeren in een ventilatiesysteem, dat betekent investeren in luchtkwaliteit én in een hogere EPB-waarde. Rolus Bouwconsult heeft een frisse kijk op debieten, geluid, schone lucht, … en maakt voor u graag het mooie weer in een ventilatie-verslag.

Meer

Blowerdoortest

Meten is weten: hoe beter de luchtdichtheid van het pand, hoe beter de energetische waarde. Rolus Bouwconsult geeft u aan de hand van een blowerdoortest inzicht in de werkelijke luchtdichtheid van uw woning of gebouw.

Meer

Veiligheidscoördinatie

De veiligste aanpak om uw bouwproject te realiseren? Daarin staan Rolus Bouwconsult en onze partners u graag bij!

Meer
  • “Onze ervaring voor de EPB studie van onze eigen woning met Rolus Bouwconsult was (net zoals met alle projecten met hen) zeer positief. De gedetailleerde begeleiding in alle stappen van het proces stellen we zeer sterk op prijs. De combinatie met veiligheidscoördinatie, ventilatie-verslaggeving en de blowerdoortest evenzeer. Doe zo verder!”
    M. Van Halewyck – 2021

Statusmeetings

U kunt steeds op ons rekenen: vooraf met advies en simulaties, tijdens de bouw met vragen of wijzigingen en nadien voor advies om verder te optimaliseren.

Respect voor het ontwerp

Een ontwerp is meer dan enkel de energetische waarde. Daarom baseren wij ons op het ontwerp waarvoor u een bouwaanvraag wilt indienen, en optimaliseren het.

Ontzorgend

Uw klanten echt ontzorgen en energetisch verantwoord bouwen? Daar kunnen ze bij ons, en dus bij u, op aan.

Wij doen het beter.

✓ Slimmer omgaan met materialen en energie
We willen de beste zijn in wat we doen en dat komt jou ten goede. Door goede analyses helpen we jou besparen in materiaal en installatiekosten en energiekosten op de lange termijn.
✓ Communicatie
Rolus is geen onzichtbare partner. We zijn aanwezig met statusmeetings, duidelijke rapportering én vlotte communicatie. We zijn altijd maar 1 telefoontje van u verwijderd voor correct energieadvies.
✓ Respect voor het ontwerp
We zijn vakidioten, maar met respect voor uw vak en uw ontwerp.

Een betere manier van verslaggeving?

Dat u Rolus Bouwconsult verder wil ontdekken, geeft ons alvast energie. We beloven u graag een straight forward aanpak, aanstekelijke gedrevenheid en vernieuwende inzichten.