EPB verslaggeving

Voor nieuwbouw & renovatie.

Een energetische baksteen in de maag, maar liever geen luchtkastelen bouwen? Dan bent u bij ons als particulier, aannemer, bouwpromotor of architect aan het juiste adres.

Rolus Bouwconsult als uw EPB-verslaggever?

Energiezuinig, energetisch verantwoord, ethisch en verantwoord bouwen, bijna energie-neutraal en lage energie-bouw … Voor Rolus Bouwconsult zijn het meer dan modewoorden. Wij helpen u met tekst en uitleg om uw energieprestatie te optimaliseren. Daarbij houden we steeds rekening met uw drijfveren, met wat u werkelijk nodig heeft en wat u (budgettair) aankan.

We dromen graag groot, maar schrikken er niet voor terug die wensen ook aan de realiteit te toetsen: van welke EPB-waarde start u, wat is mogelijk, wat is nodig? Tot aan het wettelijk verplichte, of nog een stuk verder: we denken actief met u mee, en zetten onze creativiteit in om uw (ver)bouw(ing) zo energetisch mogelijk af te ronden!

Daarbij mag u steeds op ons rekenen voor een neutraal standpunt, geen beïnvloeding door stakeholders of eisen. Hoe krijgt u een correcter gebouw, een gezondere opbouw, en vaak ook grotere reducties in de bouwkost? We staan u op elk moment van de bouw bij:

  • Vooraf: met advies, een rapport waarin we de resultaten van onze voorstudie uiteenzetten, en waar nodig simulaties;
  • Tijdens: als er vragen opduiken of wijzigingen worden doorgevoerd;
  • Na: voor advies om nog verder te optimaliseren

Wij berekenen voor u bovendien de werkelijke EPB-waarde van de woning of het gebouw en gaan na of u voldoet aan de EPB-regelgeving. Wilt u volledig ontzorgd worden? Dan kunt u bij ons ook terecht voor uw ventilatieverslaggeving, een blowerdoortest, en nog heel wat andere diensten.

Bent u klaar om met Rolus Bouwconsult aan de slag te gaan voor energetisch advies en uw EPB-verslaggeving? Neem dan vandaag nog contact op!

Ventilatieverslaggeving

Investeren in een ventilatiesysteem, dat betekent investeren in luchtkwaliteit én in een hogere EPB-waarde. Rolus Bouwconsult heeft een frisse kijk op debieten, geluid, schone lucht, … en maakt voor u graag het mooie weer in een ventilatie-verslag.

Meer

Blowerdoortest

Meten is weten: hoe beter de luchtdichtheid van het pand, hoe beter de energetische waarde. Rolus Bouwconsult geeft u aan de hand van een blowerdoortest inzicht in de werkelijke luchtdichtheid van uw woning of gebouw.

Meer

Veiligheidscoördinatie

De veiligste aanpak om uw bouwproject te realiseren? Daarin staan Rolus Bouwconsult en onze partners u graag bij!

Meer

Energieadvies

Waar verliest uw woning de meeste warmte? Is uw gebouw geschikt om een warmtepomp te installeren? Hoe kunt u uw stookkosten verlagen en uw wooncomfort verbeteren? Rolus Bouwconsult staat voor u klaar met energieadvies dat precies inspeelt op wat u écht nodig heeft.

Meer
  • “Onze ervaring voor de EPB studie van onze eigen woning met Rolus Bouwconsult was (net zoals met alle projecten met hen) zeer positief. De gedetailleerde begeleiding in alle stappen van het proces stellen we zeer sterk op prijs. De combinatie met veiligheidscoördinatie, ventilatie-verslaggeving en de blowerdoortest evenzeer. Doe zo verder!”
    M. Van Halewyck – 2021

Statusmeetings

U kunt steeds op ons rekenen: vooraf met advies en simulaties, tijdens de bouw met vragen of wijzigingen en nadien voor advies om verder te optimaliseren.

Respect voor het ontwerp

Een ontwerp is meer dan enkel de energetische waarde. Daarom baseren wij ons op het ontwerp waarvoor u een bouwaanvraag wilt indienen, en optimaliseren het.

Ontzorgend

Uw klanten echt ontzorgen en energetisch verantwoord bouwen? Daar kunnen ze bij ons, en dus bij u, op aan.

Wij doen het beter.

✓ Slimmer omgaan met materialen en energie
We willen de beste zijn in wat we doen en dat komt jou ten goede. Door goede analyses helpen we jou besparen in materiaal en installatiekosten en energiekosten op de lange termijn.
✓ Communicatie
Rolus is geen onzichtbare partner. We zijn aanwezig met statusmeetings, duidelijke rapportering én vlotte communicatie. We zijn altijd maar 1 telefoontje van u verwijderd voor correct energieadvies.
✓ Respect voor het ontwerp
We zijn vakidioten, maar met respect voor uw vak en uw ontwerp.

Een betere manier van verslaggeving?

Dat u Rolus Bouwconsult verder wil ontdekken, geeft ons alvast energie. We beloven u graag een straight forward aanpak, aanstekelijke gedrevenheid en vernieuwende inzichten.