Blowerdoortest

Voor nieuwbouw & renovatie.

Meten is weten: hoe beter de luchtdichtheid van het pand, hoe beter de energetische waarde. Rolus Bouwconsult geeft u aan de hand van een blowerdoortest inzicht in de werkelijke luchtdichtheid van uw woning of gebouw.

Rolus Bouwconsult voor uw luchtdichtheidsmeting?

Over lucht gaat u best niet al te licht, de luchtdichtheid maakt namelijk hét verschil wanneer u energiezuinig (ver)bouwt. U wil inzetten op een hoger leefcomfort, betere akoestiek, minder ventilatieverlies, geen extra stookkosten? Dankzij ons krijgt u inzicht in de te behandelen lekken, uw besparingspotentieel en de impact op uw E-peil wanneer u de lekken aanpakt.

Door onze jarenlange expertise kunnen we bovendien aan de hand van de plannen al een indicatie geven van het mogelijke resultaat. Wilt u daar concreet mee verder? Dan kunt u bij ons ook terecht voor energie-advies!

Wilt u met Rolus Bouwconsult aan de slag gaan voor uw blowerdoortest? Neem dan vandaag nog contact op!

EPB-verslaggeving

Een energetische baksteen in de maag, maar liever geen luchtkastelen bouwen? Dan bent u bij ons als particulier, aannemer, bouwpromotor of architect aan het juiste adres.

Meer

Ventilatieverslaggeving

Investeren in een ventilatiesysteem, dat betekent investeren in luchtkwaliteit én in een hogere EPB-waarde. Rolus Bouwconsult heeft een frisse kijk op debieten, geluid, schone lucht, … en maakt voor u graag het mooie weer in een ventilatie-verslag.

Meer

Veiligheidscoördinatie

De veiligste aanpak om uw bouwproject te realiseren? Daarin staan Rolus Bouwconsult en onze partners u graag bij!

Meer

Energieadvies

Waar verliest uw woning de meeste warmte? Is uw gebouw geschikt om een warmtepomp te installeren? Hoe kunt u uw stookkosten verlagen en uw wooncomfort verbeteren? Rolus Bouwconsult staat voor u klaar met energieadvies dat precies inspeelt op wat u écht nodig heeft.

Meer
 • “Onze ervaring voor de EPB studie van onze eigen woning met Rolus Bouwconsult was (net zoals met alle projecten met hen) zeer positief. De gedetailleerde begeleiding in alle stappen van het proces stellen we zeer sterk op prijs. De combinatie met veiligheidscoördinatie, ventilatie-verslaggeving en de blowerdoortest evenzeer. Doe zo verder!”
  M. Van Halewyck – 2021
 • “Als promotor reeds diverse projecten gedaan met Rolus Bouwconsult in ontwerp en uitvoering. In alle aspecten een professionele top-samenwerking.”
  D. Maes – 2021
 • “Absolute aanrader op vlak van communicatie, service en toewijding.
  – Communicatie verloopt zeer snel en efficiënt.
  – Oog voor details bij opmaak finaal verslag heeft E-peil van 19 naar 10 doen zakken. De extra moeite die hierin kruipt zorgt dat Bram Rolus zoch moeiteloos onderscheid van concullega’s. En dat wij een meer correcte waarde en meer premies kunnen bekomen 😉
  – Kritische kijk op inzet technieken waar ook installatiekost, onderhoudskost en connectiviteit wordt meegenomen”
  R. De Bock – 2020
 • “Vlotte en professionele samenwerking 👍
  P. Dooms – 2021
 • “Zeer nette service met accurate informatie. Zeer blij met de ondersteuning en prettige communicatie. Een absolute aanrader!”
  N. Harmelink – 2021

Statusmeetings

U kunt steeds op ons rekenen: vooraf met advies en simulaties, tijdens de bouw met vragen of wijzigingen en nadien voor advies om verder te optimaliseren.

Respect voor het ontwerp

Een ontwerp is meer dan enkel de energetische waarde. Daarom baseren wij ons op het ontwerp waarvoor u een bouwaanvraag wilt indienen, en optimaliseren het.

Ontzorgend

Uw klanten echt ontzorgen en energetisch verantwoord bouwen? Daar kunnen ze bij ons, en dus bij u, op aan.

Wij doen het beter.

✓ Slimmer omgaan met materialen en energie
We willen de beste zijn in wat we doen en dat komt jou ten goede. Door goede analyses helpen we jou besparen in materiaal en installatiekosten en energiekosten op de lange termijn.
✓ Communicatie
Rolus is geen onzichtbare partner. We zijn aanwezig met statusmeetings, duidelijke rapportering én vlotte communicatie. We zijn altijd maar 1 telefoontje van u verwijderd voor correct energieadvies.
✓ Respect voor het ontwerp
We zijn vakidioten, maar met respect voor uw vak en uw ontwerp.

Een betere manier van verslaggeving?

Dat u Rolus Bouwconsult verder wil ontdekken, geeft ons alvast energie. We beloven u graag een straight forward aanpak, aanstekelijke gedrevenheid en vernieuwende inzichten.