Ventilatie verslaggeving

Voor nieuwbouw & renovatie.

Investeren in een ventilatiesysteem, dat betekent investeren in luchtkwaliteit én in een hogere EPB-waarde. Rolus Bouwconsult heeft een frisse kijk op debieten, geluid, schone lucht … en maakt voor u graag het mooie weer in een ventilatie-verslag.

Rolus Bouwconsult als uw ventilatieverslaggever?

Gaat het u duizelen bij alle vragen die u zich moet stellen: welk ventilatiesysteem kiest u? Hoe lopen de kanalen? Waar komen de units? Hoe zit het met de wettelijke aspecten, zoals de diameters van de kanalen, het verloop, de akoestiek? We helpen u graag op adem komen en maken voor u een voorontwerp van de installatie uit. Zo krijgt u onmiddellijk de visuele impact van de ventilatie in uw gebouw te zien.

Door onze jarenlange expertise kunnen wij voor u bovendien actief meedenken: we helpen u niet alleen voldoen aan het wettelijk kader, we houden rekening met uw noden en wensen. Heeft u nood aan concrete tips? Dan kunt u bij ons ook terecht voor energie-advies!

Bent u klaar om met Rolus Bouwconsult aan de slag te gaan voor uw ventilatieverslaggeving? Neem dan vandaag nog contact op!

EPB-verslaggeving

Een energetische baksteen in de maag, maar liever geen luchtkastelen bouwen? Dan bent u bij ons als particulier, aannemer, bouwpromotor of architect aan het juiste adres.

Meer

Blowerdoortest

Meten is weten: hoe beter de luchtdichtheid van het pand, hoe beter de energetische waarde. Rolus Bouwconsult geeft u aan de hand van een blowerdoortest inzicht in de werkelijke luchtdichtheid van uw woning of gebouw.

Meer

Veiligheidscoördinatie

De veiligste aanpak om uw bouwproject te realiseren? Daarin staan Rolus Bouwconsult en onze partners u graag bij!

Meer

Energieadvies

Waar verliest uw woning de meeste warmte? Is uw gebouw geschikt om een warmtepomp te installeren? Hoe kunt u uw stookkosten verlagen en uw wooncomfort verbeteren? Rolus Bouwconsult staat voor u klaar met energieadvies dat precies inspeelt op wat u écht nodig heeft.

Meer
 • “Onze ervaring voor de EPB studie van onze eigen woning met Rolus Bouwconsult was (net zoals met alle projecten met hen) zeer positief. De gedetailleerde begeleiding in alle stappen van het proces stellen we zeer sterk op prijs. De combinatie met veiligheidscoördinatie, ventilatie-verslaggeving en de blowerdoortest evenzeer. Doe zo verder!”
  M. Van Halewyck – 2021
 • “Rolus bouwconsult denkt tijdens heel het bouwproces mee naar oplossingen en geeft waardevolle feedback bij het nemen van beslissingen. Ons project werd op een zeer professionele manier aangepakt! Zeker en vast een aanrader!”
  D. Bosteels – 2022
 • “We blikken terug op een fantastische samenwerking met Rolus Bouwconsult! De snelheid, vriendelijkheid & hulpvaardigheid zijn maar enkele zaken die eruit sprongen tijdens ons project. Ik zou Rolus Bouwconsult alvast aanraden aan iedereen die nood heeft aan een ervaren partner die bovendien meedenkt en effectief “the extra mile gaat”!”
  V. Vertongen – 2021
 • “Toppertjes. Was een leuke samenwerking.”
  J. Vermeulen – 2021
 • “Absolute aanrader op vlak van communicatie, service en toewijding.
  – Communicatie verloopt zeer snel en efficiënt.
  – Oog voor details bij opmaak finaal verslag heeft E-peil van 19 naar 10 doen zakken. De extra moeite die hierin kruipt zorgt dat Bram Rolus zoch moeiteloos onderscheid van concullega’s. En dat wij een meer correcte waarde en meer premies kunnen bekomen 😉
  – Kritische kijk op inzet technieken waar ook installatiekost, onderhoudskost en connectiviteit wordt meegenomen”
  R. De Bock – 2020
 • “Erg fijne samenwerking! Vriendelijk, gemakkelijk bereikbaar, snel antwoord, duidelijke rapportage, en proactief meewerkend!”
  S. Boel – 2021

Statusmeetings

U kunt steeds op ons rekenen: vooraf met advies en simulaties, tijdens de bouw met vragen of wijzigingen en nadien voor advies om verder te optimaliseren.

Respect voor het ontwerp

Een ontwerp is meer dan enkel de energetische waarde. Daarom baseren wij ons op het ontwerp waarvoor u een bouwaanvraag wilt indienen, en optimaliseren het.

Ontzorgend

Uw klanten echt ontzorgen en energetisch verantwoord bouwen? Daar kunnen ze bij ons, en dus bij u, op aan.

Wij doen het beter.

✓ Slimmer omgaan met materialen en energie
We willen de beste zijn in wat we doen en dat komt jou ten goede. Door goede analyses helpen we jou besparen in materiaal en installatiekosten en energiekosten op de lange termijn.
✓ Communicatie
Rolus is geen onzichtbare partner. We zijn aanwezig met statusmeetings, duidelijke rapportering én vlotte communicatie. We zijn altijd maar 1 telefoontje van u verwijderd voor correct energieadvies.
✓ Respect voor het ontwerp
We zijn vakidioten, maar met respect voor uw vak en uw ontwerp.

Een betere manier van verslaggeving?

Dat u Rolus Bouwconsult verder wil ontdekken, geeft ons alvast energie. We beloven u graag een straight forward aanpak, aanstekelijke gedrevenheid en vernieuwende inzichten.